Wykonanie

01 5kwestiasmaku5 / 5 stars

Wpis na bloguSpodobał Ci się ten przepis i zdjęcia? Udostępnij go i przypnij!Oceń przepis aby doradzić innym!Średnia: 5(1 głos )5Sos aioli z pieczonego
czosnkuSkładniki2 porcje1 cała główka
czosnkuoliwa extra verginesól i świeżo zmielony
pieprz150 ml
majonezusok z 1/4
cytrynyPrzygotowaniePiekarnik nagrzać do 220 stopni C. Zawinąć główkę
czosnku w folię aluminiową z dodatkiem szczypty
soli i 1 łyżki
oliwy. Piec przez ok. 60 minut, do czasu aż
czosnek będzie bardzo miękki. Wycisnąć z łupinek, rozgnieść widelcem i wymieszać z
majonezem oraz
sokiem z cytryny, doprawić
solą i świeżo zmielonym
pieprzem.