Maliny zagościły u mnie na dobre, więc znowu coś z malinami. Tym razem maliny z czekoladą . Proste i szybkie ciasto, ale te dwa dodatkowe składniki sprawiają, że nie można się od niego oderwać. Składniki na ciasto z malinami i czekoladą są na małą blaszkę, więc nie ma niebezpieczeństwa spożycia zbyt wielu kalorii, choć jest niebezpieczeństwo zjedzenia całej blaszki w pojedynkę...;)125 g masła2 jajka125 g brązowego cukru100 g maki samorosnącej (lub zwykłej plus 1 łyżeczka proszku do pieczenia i szczypta soli)50 g mielonych migdałów100 g malin50 g groszkówczekoladowych (lub posiekanej czekolady)Piekarnik nastawiamy na 180 st C. Natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia kwadratową blaszkę o wymiarach 18 cm.Masło topimy w rondelku i studzimy. Cukier ubijamy z jajkami do białości. Dodajemy mąkę, mielone migdały i roztopione masło. Mieszamy. Dodajemy maliny i groszkiczekoladowe. Delikatnie mieszamy.Przekładamy do blaszki i pieczemy ok 25 minut.