ßßß
Klasyczne amerykańskie ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, do filiżanki popołudniowej herbaty idealne. Można przechowywać w puszce lub słoiku, dzięki czemu jeżeli najdzie Was ochota na coś małego to będą jak znalazł. Może Was przerazić ilość czekolady, ale naprawdę nie ma się czym martwić. Nic nie wypływa i się nie przypala, koniecznie wypróbujcie, a zapach czekolady i brązowego cukru wypełni Wasz dom i Wasze umysły :)
składniki75 g masła250 ml maki1/4 łyżeczki soli1/4 łyżeczki sody150 ml brązowego cukru1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii1 duże jajko175 g czekoladowych groszkówMasło roztopić, odstawić do ostygnięcia. Mąkę wymieszać z sola i soda, przesiać. Wymieszać masło z cukrem i ekstraktem z wanilii, następnie dodać jajko i wymieszać. Dodać przesiane składniki i czekoladowe groszki. Uformować kulki i ulozyc na blaszce w odstępach. Piec około 10-12 minut .
Źródło