Wykonanie
Klasyczne amerykańskie
ciasteczka, chrupiące z zewnątrz, miękkie w środku, do filiżanki popołudniowej
herbaty idealne. Można przechowywać w puszce lub słoiku, dzięki
czemu jeżeli najdzie Was ochota na coś małego to będą jak znalazł. Może Was przerazić ilość
czekolady, ale naprawdę nie ma się czym martwić. Nic nie wypływa i się nie przypala, koniecznie wypróbujcie, a zapach
czekolady i
brązowego cukru wypełni Wasz dom i Wasze umysły :)
składniki75 g
masła250 ml
maki1/4 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
sody150 ml
brązowego cukru1/2 łyżeczki ekstraktu z
wanilii1 duże
jajko175 g
czekoladowych groszkówMasło roztopić, odstawić do ostygnięcia.
Mąkę wymieszać z
sola i
soda, przesiać. Wymieszać
masło z
cukrem i ekstraktem z
wanilii, następnie dodać
jajko i wymieszać. Dodać przesiane składniki i
czekoladowe groszki. Uformować kulki i ulozyc na blaszce w odstępach. Piec około 10-12 minut .
Źródło