Wykonanie
Czy ta zupka to smak dzieciństwa moich dzieci? Wiem, że na pewno jest to zupa, która należała do ich ulubionych. Odkąd dostałam przepis od koleżanki, przez wiele lat, robiłam ją bardzo często. Zupa błyskawiczna z
topionego serka jest idealna na natychmiastowy posiłek na ciepło. Idealna dla zapracowanych osób z wygłodniałymi po szkole dziećmi. Idealna dla niejadków i wybrzydzających. Zawsze chwalona, zawsze zjadana szybko i z apetytem. Zawsze do końca. Nie przeszkadzała w niej nawet
pietruszka w ilościach hurtowych. Żadnych narzekań. Nawet teraz, w dorosłym już życiu, zupa z
topionego serka jest bardzo chętnie widziana na
stole i tak samo uwielbiana. Polecam, Wasze dzieci na pewno ja polubią:)
150 g
serka topionego1 1/2 litra rosołku z kostki150-250 g drobnego
makaronunatka pietruszki lub
koperekMakaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Serek rozpuszczamy w rondelku o grubym dnie lub na patelni. W międzyczasie w rondelku zagotowujemy
wodę, zdejmujemy z ognia i dodajemy 1 lub 1 1/2
kostki rosołowej oraz rozpuszczony
ser i dużo
pietruszki. Podajemy z kluskami.