Wykonanie
Leżakowanie.Na balkonie.Z kartkami.inspiracja
150g
serka topionego1,5 litra
woda1 , 5 kostki grzybowej200g drobnego
makaronu (użyłam z Chaty Wieśniaka)
natka pietruszkikromka
chlebaMakaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Wodę zagotować razem z
kostką rosołową.
Serek rozpuścić w garnuszku z grubym dnem.Do rosołu dodać
serek i posiekaną
pietruszką, chwilę gotować razem.W
między czasie pokroić
chleb na grzanki i podsmażyć na patelni.Zupę podawać z grzankami.
Dostałam do przetestowania
makarony od Chata Wieśniaka , które posiadają przepiękne opakowania.
Natomiast sam makaronik wygląda tak:
Głównym składnikiem
makaronów Exclusive Wiejski Durum są
jaja przepiórcze, które są o wiele bardziej zdrowsze i bogatsze w składniki odżywcze niż
jaja kurze.Na 1kg
makaronu użyte są 24
jaja przepiórcze.Kolejny składnik
makaronu to semolina durum, która jest twardsza niż zwykle używana pszenica i zawiera też wysokiej jakości
białka.
Makaron gotuje się bardzo szybko, tylko 2minuty i jest bardzo delikatny w smaku. Myślę, że jest idealny dla dzieci czy osób starszych, ale tak naprawdę nikt takim
makaronem nie pogardzi :)Aby zobaczyć inne tradycyjne i naturalne produkty zajrzycie na chatawiesniaka.pl .Zajrzyjcie też na bloga niedługo, bo ruszy konkurs, gdzie do wygrania będzie taki
makaron :)