Wykonanie
Lista składnikówugotowany
makaron [n] sos 500 g
pieczarek 1 łyżka
masła 1
cebula 1
por o średnicy 2 cm i długości 20 cm 300 ml
śmietany 1/2 łyżeczki
kurkumy 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki chilli w proszku do smaku
sól,
pieprz trochę
sera do posypaniaugotowany
makaron [n] sos 500 g
pieczarek 1 łyżka
masła 1
cebula 1
por o średnicy 2 cm i długości 20 cm 300 ml
śmietany, najlepiej kremówka, ale może być 12 % 1/2 szklanki
wody 1/2 łyżeczki
kurkumy 2 łyżki posiekanej
natki pietruszki chilli w proszku do smaku
sól,
pieprz trochę
sera do posypaniaSzybki obiad, wystarczy kilka minut i gotowe. Bardzo smaczne danie.
Na patelni roztopić
masło, dodać posiekaną
cebulę i pocięty w paski
por. Doprawić
solą i
pieprzem. Smażyć aż wszystko zmięknie.
Pieczarki pokroić w paski i wrzucić na patelnię, smażyć na małym ogniu aż
pieczarki puszczą sok i lekko się przesmażą. Doprawić
solą,
pieprzem.Wlać
wodę, gotować 2 minuty. Wlać
śmietanę, dodać
kurkumę,
natkę pietruszki ,
chilli, połowę
natki pietruszki. Wymieszać, chwilkę gotować na bardzo małym ogniu. W razie potrzeby doprawić
solą i
pieprzem do smaku.
Na talerze położyć gorący
makaron, na to
sos pieczarkowy. Obsypać pozostałą
natką pietruszki.bardzo smaczne danie, polecam.