Wykonanie
Najlepszy, bo mimo że wygląda dokładnie jak jajeczny, nie zawiera ani jednego
jajka. Zrobiony z „Sera Azji”, czyli
tofu, dostarcza dobrej jakości protein i innych składników odżywczych, takich jak np. żelazo. Taki omlet jest dobry na śniadnie, obiad, czy kolację we dwoje.Składniki:1/2 kostki
tofu twardego1/2 kostki
tofu miękkiego¼ łyżeczki
cebuli w proszku1/4 łyżeczki
czosnku w proszku, lub 1 mały ząbek
czosnku1/5 łyżeczki
przyprawy kurkuma2 łyżki
skrobi kukurydzianej (Corn Starch) albo ziemniaczanej2 łyżki
płatków drożdżowych1-2 łyżki zmielongo jasnego
siemienia lnianegook. 1/ 4 szklanki
mleka sojowego (niesłodzonego)Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Smażymy na
oleju tak jak zwykłe omlety.Nadzienie : Np.
szpinak,
pieczarki ,
cebula,
pomidory.Wszystkie warzywa kroimy i dodajemy do omletu. Nadzienie możemy najpierw podsmażyć a
potem dodać.