ßßß
 
            
         Składniki: ok. 1/4 szklanki sosu sojowego2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę1 łyżeczka startego świeżego imbiru (bez skórki)2-3 łyżki oleju2/3 szklanki posiekanego selera naciowego1 średniej wielkości cebula, pokrojona w cienkie plasterki2 szklanki posiekanej białej lub pekińskiej kapusty1 łyżka brązowego cukrumielony czarny pieprz do smakuok. 1 łyżeczki oleju sezamowego1 opakowanie twardego tofu pokrojonego w kostkęmakaron*Wykonanie:W małej misce wymieszać sos sojowy, brązowy cukier , czosnek, imbir i pieprz czarnyTofu podsmażamy na oleju ok. 5 min.Podgrzać olej w woku lub na dużej patelniDodać seler i cebulę i smażyć przez około 5 minut, aż cebula się zeszkliDodać kapustę i podsmażyć ok. 4 min. ma być wciąż lekko chrupiącaUgotować makaron (patrz zdjęcie) wg. przepisu na opakowaniu, dobrze przepłukać, odcedzić i odstawić*Możemy użyć makaron z ryżu brązowego, albo makaron soba z kaszy gryczanej. Najlepiej jednak pasuje makaron pszenny który w składzie ma również skrobię kukurydzianą. Najczęściej jednak używa się Yaki Soba (tzn. fried noodles).
Składniki: ok. 1/4 szklanki sosu sojowego2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę1 łyżeczka startego świeżego imbiru (bez skórki)2-3 łyżki oleju2/3 szklanki posiekanego selera naciowego1 średniej wielkości cebula, pokrojona w cienkie plasterki2 szklanki posiekanej białej lub pekińskiej kapusty1 łyżka brązowego cukrumielony czarny pieprz do smakuok. 1 łyżeczki oleju sezamowego1 opakowanie twardego tofu pokrojonego w kostkęmakaron*Wykonanie:W małej misce wymieszać sos sojowy, brązowy cukier , czosnek, imbir i pieprz czarnyTofu podsmażamy na oleju ok. 5 min.Podgrzać olej w woku lub na dużej patelniDodać seler i cebulę i smażyć przez około 5 minut, aż cebula się zeszkliDodać kapustę i podsmażyć ok. 4 min. ma być wciąż lekko chrupiącaUgotować makaron (patrz zdjęcie) wg. przepisu na opakowaniu, dobrze przepłukać, odcedzić i odstawić*Możemy użyć makaron z ryżu brązowego, albo makaron soba z kaszy gryczanej. Najlepiej jednak pasuje makaron pszenny który w składzie ma również skrobię kukurydzianą. Najczęściej jednak używa się Yaki Soba (tzn. fried noodles).