Wykonanie
            Składniki2 porcje:200 g pszennego 
makaronu Chow Mein2 łyżki 
oleju roślinnego150 g chudego 
mięsa wołowego1 
marchewka1 gałązka 
selera naciowego1 
cebula lub 3 
dymki1 ząbek 
czosnku1 
papryczka chili1 łyżeczka świeżo startego 
imbiru1/2 łyżeczki 
brązowego cukru3 łyżki 
sosu sojowego + do serwowaniakilka kropli sosu 
chilli1 łyżka 
oleju sezamowego lub więcej do smaku1 łyżka posiekanego 
szczypiorkuPrzygotowanie
Makaron włożyć do gotującej się i osolonej 
wody, gotować przez 4 - 5 minut. Odsączyć i opłukać pod zimną bieżącą 
wodą. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć i włożyć z powrotem do garnka, wymieszać z 1 łyżką 
oleju roślinnego lub 
sezamowego.Rozgrzać wok i wlać pozostały łyżkę 
oleju. 
Wołowinę pokroić na cieniutkie plasterki w poprzek włókiem (
polędwicę można pokroić nieco grubiej). Dodać do woka i smażyć przez ok. 7 - 8 minut, mieszając od czasu do czasu (
polędwicę wołową wystarczy obsmażyć tylko przez 1 minutę).Dodać pokrojonego na plasterki 
selera, obraną i cienko pokrojoną 
marchewkę i pokrojoną 
cebulę lub 
dymkę, smażyć przez ok. 2 minuty.Dodać posiekany 
czosnek, 
papryczkę chilli, 
imbir, smażyć przez kolejne kilkanaście sekund.Dodać 
makaron i smażyć przez minutę. Dodać wymieszane: 
cukier, 
sos sojowy, sos 
chilli. Smażyć co chwilę mieszając przez 1 minutę.Doprawić 
olejem sezamowym oraz dodatkowym 
sosem sojowym w razie potrzeby.Przełożyć do misek, posypać posiekanym 
szczypiorkiem i zaraz podawać.WskazówkiDo tego typu dań można wykorzystać dowolne warzywa: 
brokuły, 
paprykę, 
fasolkę, a także 
pieczarki.