ßßß
Cookit - przepis na Słodko- ostra kapusta pekińska z grzybami Mun!
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Słodko- ostra kapusta pekińska z grzybami Mun!
Składniki
Kapusta pekińska
Czosnek
Cebula
Chili
Miód
Imbir
Olej sezamowy
Sos sojowy
Grzyby
Olej
Mąka
Wykonanie
Kolejny przepis przygotowywany w woku, przepyszna
kapusta pekińska
słodko- ostra z
grzybami
mun. Rewelacyjne połączenie, kwintesencja smaku!Szczerze polecam!Składniki:- 1/2
kapusty pekińskiej
- 2 ząbki
czosnku
- 1
cebula
- opakowanie
grzybów
mun (ugotować)-
chili
czerwone-
chili
zielone- 2 łyżeczki
miodu
- świeży
imbir
około 1,5 cm- 1 łyżka-
olej sezamowy
- 2 łyżki- jasny
sos sojowy
- 2 łyżki-
sos sojowy
o smaku
grzybowym
-
olej
- łyżka
mąki
kukurydzianejA może tak uczta chińska???;-)
Grzyby
mun ugotować w osolonej wodzie. W woku rozgrzać
olej
, podusić
cebulkę
,
czosnek
,
imbir
, dodać
kapustę
, przykryć i dusić około 7 minut. Zdejmujemy pokrywkę, dodajemy
grzyby
i pozostałe składniki. Smażymy do miękkości
kapusty
. Zagęszczamy
mąką
kukurydzianą!
Rewelacja! Polecam!
Źródło:
http://smykwkuchni.blogspot.com/2014/02/sodko-ostra-kapusta-pekinska-z-grzybami.html
Przepisy powiązane
Warzywa orientalne na ostro
Skrzydełka kurczaka o smaku orientalnym
Kotlety wieprzowe w glazurze z sosu hoisin
Schab z sezamem:
Filet z indyka z miodem, limonką i groszkiem
Składniki powiązane (0)