Wykonanie
Eksplozja smakuDobre jedzenie i picie jest zawsze lepsze niż głupie gadanie
Wiosenka Eksplozja SmakuUtwórz swoją wizytówkęPisz blog
zamów newsletterBlog > Komentarze do wpisu« Ciemny
żytni chleb polskiKonkurs z Herbacianego Ogrodu »
Składniki:200 g chińskiego
makaronu2 łyżki
oleju roślinnego150 g chudego
mięsa wieprzowego, pokrojonego w plasterki1 ząbek
czosnku, pokrojony w cienkie plasterki5 plasterków
papryczki chilli lub kilka kropli sosu
chilli1
marchewka, pokrojona w plasterki1
cebulka posiekana1 mały
brokuł1/2 łyżeczki
brązowego cukru3 łyżki
sosu sojowegokilka kropli sosu
chilli1 łyżka
oleju sezamowegoMakaron włożyć do gotującej się i osolonej
wody, gotować przez 4 - 5 minut. Odsączyć i opłukać pod zimną bieżącą
wodą. Przełożyć na sitko, dokładnie odsączyć i włożyć z powrotem do garnka, wymieszać z 1 łyżką
oleju roślinnego. Obranego
brokuła gotować przez 5 minut. Rozgrzać wok i wlać pozostały
olej. Smażyć
mięso kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Dodać
czosnek,
papryczkę chilli, smażyć przez kolejne minuty. Dodać
marchewkę,
cebulkę i smażyć przez kilka minut. Dodać
cukier,
sos sojowy, sos
chilli, smażyć mieszając 1 minutę. Do woka włożyć
makaron i
brokuła i mieszać, aż
makaron się podgrzeje. Na koniec doprawić
olejem sezamowym oraz dodatkowym
sosem sojowym. Zaraz podawać.Smacznego:)niedziela, 13 lutego 2011, wiosenka27poleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Komentarze