Wykonanie
Kolejny raz kuchnia chińska i
makaron błyskawiczny uratowały mi życie. Pyszne danie z chrupiącymi warzywami i
mięsem oraz
egzotycznymi przyprawami pojawia się u mnie wtedy kiedy nie mam czasu. To naprawdę zadziwiające, że tak się dzieje. Z drugiej strony ten ciągły pośpiech zaczyna mnie już denerwować. Często robię szybkie obiady, a tak naprawdę to przecież lubię te czasochłonne i bardziej skomplikowane przepisy. Nie wiem jak długo tak pociągnę ale wiem, że nawet ten pyszny obiad zjedzony ekspresowo nie służy zdrowiu. Niestety. Dzisiejszy
makaron jest moja propozycją do akcji Ireny i Andrzeja.
Składniki:40 dag
wieprzowiny1
brokuł1 duża
marchewka2 ząbki
czosnku2 łyżki
octu winnego2 łyżki
octu ryzowego4 łyzki
oleju ryżowegoszklanka
bulionu2 łyżki
sosu sojowegomakaron błyskawicznysó,
pieprzMięso pokroić, wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać posiekany
czosnek oraz pokrojoną
marchewkę. Smażyc chwilę. Wlać
bulion i dusić kilknaście minut. Dodać pozostałe
przyprawy. Pod koniec dołożyć różyczki
brokuła i dusić razem z
mięsem aż wszystko będzie odpowiedniej miękkości.
Makaron błyskawiczny zalać wrzątkiem i po kilku minutach odcedzić. Dołożyć do
mięsa i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku
solą i
pieprzem.Smacznego:)