ßßß Cookit - przepis na Sznycle w chrupiącej panierce

Sznycle w chrupiącej panierce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
udziec cielęcy 500 gramów
bułka tarta 150 gramów
mąka 100 gramów
jajka 2 sztuk
oliwa 4 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
mleko 2 łyżek stołowych
plaserki cytryny 4 sztuk
natka pietruszki, gałązki 2 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien na 4 sznycle. Lekko rozbić. Oprószyć solą oraz pieprzem. Odstawić do lodówki na 15 minut.
Na jednym talerzyku wymieszać jajka z mlekiem. na drugi talerzyk przesiać mąkę, a na trzecim przygotować bułkę tartą. Sznycle najpierw obtoczyć w mace, następnie zanurzyć w jajkach i panierować w bułce tartej. Panierkę docisnąć dłonią do mięsa. Na patelnię wlać oliwę i do jeszcze zimnej dodać masło. Na rozgrzany tłuszcz włożyć sznycle. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, po ok. 5 minut z każdej strony. Podawać z dodatkiem plasterka cytryny, ozdobione natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5138/Sznycle-w-chrupiacej-panierce