ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoudziec cielęcy 500 gramówbułka tarta 150 gramówmąka 100 gramówjajka 2 sztukoliwa 4 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychmleko 2 łyżek stołowychplaserki cytryny 4 sztuknatka pietruszki, gałązki 2 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien na 4 sznycle. Lekko rozbić. Oprószyć solą oraz pieprzem. Odstawić do lodówki na 15 minut.Na jednym talerzyku wymieszać jajka z mlekiem. na drugi talerzyk przesiać mąkę, a na trzecim przygotować bułkę tartą. Sznycle najpierw obtoczyć w mace, następnie zanurzyć w jajkach i panierować w bułce tartej. Panierkę docisnąć dłonią do mięsa. Na patelnię wlać oliwę i do jeszcze zimnej dodać masło. Na rozgrzany tłuszcz włożyć sznycle. Smażyć na średnim ogniu na złoty kolor, po ok. 5 minut z każdej strony. Podawać z dodatkiem plasterka cytryny, ozdobione natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: