ßßß
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 C. Rybę zanurzamy w misce z mlekiem i 2 kubkami lodu, odstawiamy na 15 minut. Tymczasem, mieszamy mąkę z połową łyżeczki soli i pieprzu w płytkim naczyniu. Lekko ubijamy jajka w innym naczyniu. Do misy malaksera dodajemy chleb, pietruszkę, skórkę z cytryny i 0,5 łyżeczki soli i blendujemy, a następnie przenosimy do trzeciego naczynia .Po kolei wyjmujemy filety z mleka i obtaczamy w mące, strzepując nadmiar. Następnie zanurzamy w jajku, a kolejno w mieszance z chleba, delikatnie dociskając z obu stron. Przygotowujemy blachę, wykładając ją folią do pieczenia.Rozgrzewamy 2 łyżki oliwy z oliwek i masło na dużej patelni na średnim ogniu . Wykładamy 2 filety i smażymy, aż będą złote, około 3 minut z każdej strony. Przenosimy na przygotowaną blaszkę . Czynność powtarzamy z pozostałymi filetami. Wstawiamy rybę do piekarnika i pieczemy około 8 minut. Podajemy z warzywami.