ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosznycel cielęcy 4 sztukmąka 50 gramówjajka 1-2 sztukoleju 1/2 łyżek deserowychmleko 2 łyżek stołowychbułka tarta 800 gramówcytryna 4 plastrysól, narka pietruszki według uznaniaWykonanie:Sznycel dokładnie wybij tłuczkiem na grubość 4 mm. Jajko, mleko, oliwę i sól wymieszaj w misce. Na dwa oddzielne talerze wysyp mąkę i bułkę tartą. Najpierw posól każdy sznycel, następnie oprósz mąką, a na koniec wypanieruj w jajku i bułce. Smaż na rozgrzanej patelni, możesz dodać odrobinę oleju. Przypraw przed podaniem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: