Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sznycel cielęcy 4 sztuk
mąka 50 gramów
jajka 1-2 sztuk
oleju 1/2 łyżek deserowych
mleko 2 łyżek stołowych
bułka tarta 800 gramów
cytryna 4 plastry
sól,
narka pietruszki według uznaniaWykonanie:Sznycel dokładnie wybij tłuczkiem na grubość 4 mm.
Jajko,
mleko,
oliwę i
sól wymieszaj w misce. Na dwa oddzielne talerze wysyp
mąkę i
bułkę tartą. Najpierw
posól każdy sznycel, następnie oprósz
mąką, a na koniec wypanieruj w
jajku i
bułce. Smaż na rozgrzanej patelni, możesz dodać odrobinę
oleju. Przypraw przed podaniem.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: