Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajko 4 sztuk
cukier 4 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól według uznania
mąka tortowa 4 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mak 1 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
żelatyna 3 łyżek stołowychmasa czekoladowa 1 sztuk
herbatnik 200 gramów
wiórki kokosowe według uznaniawiórki
czekoladowe według uznaniaWykonanie:Przygotowanie ciasta
biszkoptowego: całe
jajka ubić z
cukrami i szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć łyżką. Ciasto wylać na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 25 minut w 160 stopniach na jasno złoty kolor.Przygotowanie masy makowej:
mak wyłożyć z puszki do miseczki i dobrze wymieszać.Przygotowanie masy brzoskwiniowej:
brzoskwinie zmiksować razem z
syropem, dodać namoczoną w 3 łyżkach zimnej
wody i rozpuszczonej na ogniu
żelatynę, chwilę ubijać mikserem a tężejącą wylać na masę
makową.Masę
czekoladową przygotować wg przepisu na opakowaniu.Złożenie ciasta:
biszkopt - masa makowa - masa brzoskwiniowa -
herbatniki - masa czekoladowa - wiórki kokosowe+posypka czekoladowa. Ciasto wstawić na całą noc do lodówki.Uwagi:duża puszka
maku - 1 sztukaAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: