Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól 1 szczypta
mąka tortowa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
kakao 1 łyżek deserowych
jogurt naturalny 1600 mililitrów
kawa cappuccino w proszku 5 łyżek stołowych
żelatyna 5 łyżek stołowych
cukier według uznania
herbatniki 200 gramówpolewa
kakaowa lub czekoladowa 1 sztuk
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie
biszkoptu kawowego: całe
jajka ubić z
cukrami i szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia i z 1 łyżeczką
kakaa, i z 1 łyżką
kawy cappuccino w proszku. Delikatnie, łyżką, wymieszać. Ciasto przełożyć do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia i wyrównać. Piec ok. 25 minut w 160 stopniach. Wykonanie masy jogurtowej: do dużego naczynia dać
jogurt, 4 łyżki
kawy cappuccino w proszku i
cukier do smaku. Mikserem roztrzepać. Dodać
żelatynę namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i rozpuszczonej na ogniu. Mikserem ubijać tak długo, aż powstanie pianka, a masa zwiększy swą objętość. Dużą blachę wyścielić papierem do pieczenia a na nim umieścić zimny
biszkopt, na
biszkopt wylać masę i wyrównać, przykryć warstwą
herbatników, oblać polewą
kakaową lub
czekoladową i obsypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: