Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
cukier 3 łyżek stołowych
cukier waniliowy 10 gramów
sól 1 szczypta
mąka tortowa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
czekolada w proszku 9 łyżek deserowych
jogurt naturalny 1600 mililitrów
cukier według uznania
żelatyna 5 łyżek stołowych
herbatniki 200 gramów
polewa czekoladowa lub
kakaowa 1 sztuk
wiórki kokosowe 3 łyżek stołowychWykonanie:Wykonanie
biszkoptu czekoladowego: całe
jajka ubić z
cukrami i szczyptą
soli na puch, dodać
mąki wymieszane z
proszkiem do pieczenia, i z 2 łyżeczkami
czekolady w proszku, delikatnie, łyżką, połączyć i przelać do dużej blachy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec w 160 stopniach ok. 25 minut. Wykonanie pianki
czekoladowo-jogurtowej: do dużego naczynia przelać
jogurt, dodać rozpuszczonych w niewielkiej ilości gorącej
wody 7 łyżeczek
czekolady w proszku, roztrzepać mikserem dosładzając do smaku. Dodać namoczoną i rozpuszczoną na ogniu
żelatynę i ubijać mikserem tak długo,aż powstanie pianka (masa będzie taka pulchna i powiększy swą objętość). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na nim umieścić zimny
biszkopt, na którym rozłożyć ubitą piankę i wyrównać. Na piance poukładać
herbatniki. Całość oblać
polewą czekoladową lub
kakaową i posypać wiórkami kokosowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: