Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegobatony \"Milky Way\" 7 sztuk
śmietana kremówka 1 kilogramów
jajka 3 sztuk
cukier 80 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka tortowa 50 gramów
mąka ziemniaczana 50 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
żelatyna 3 łyżek deserowych
brzoskwinie, puszka 1 sztukpralinki według uznania
sól 1 szczyptaWykonanie:Batony połamać na małe kawałki, przełożyć ze
śmietana do rondla, podgrzewać na bardzo małym ogniu, nie przerywając mieszania (nie gotować). Przecedzić przez sitko, wystudzić, wstawić na całą noc do lodówki.Całe
jajka (ciepłe) ubić mikserem ze szczyptą
soli i
cukrami na puch, dodać
mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie, łyżką, połączyć. Przełożyć do średniej tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec ok. 25 minut w 170 stopniach na jasno złoty kolor.Zimny
biszkopt przekroić na dwa krążki. Osączone
brzoskwinie pokroić na cząstki. Schłodzoną
śmietanę ubić i połączyć z namoczoną w niewielkiej ilości zimnej
wody i roztopioną na ogniu
żelatyną. Spód
tortu posmarować małą porcją kremu, ułożyć na nim
owoce, posmarować połową pozostałego kremu. Przykryć drugim krążkiem ciasta. Tort posmarować resztą kremu i wstawić na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem udekorować pralinkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: mmm3Data: 2009-03-29bardzo smaczny :) i prosty do zrobienia :)polecamAutor: edl26Data: 2008-12-19ładnie wygląda i pewnie też smakuje ;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: