Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajko 1 sztuk
sól według uznania
woda 0.5 szklanek
wołowina 200 gramów
wieprzowina 200 gramów
cebula 1 sztuk
pieprz według uznaniaWykonanie:Na stolnicę przesiać
mąkę, dodać
jajko,
sól oraz
wodę i zagnieść ciasto, odłożyć na 30 minut.
Mięso i
cebulę przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, przyprawić
solą i
pieprzem, dodać odrobinę
wody (masa ma być rzadsza niż na kotlety mielone).Ciasto cienko rozwałkować, kieliszkiem powycinać krążki, na każdym położyć kulkę farszu. Posklejać małe pierożki, ułożyć na tacy i wstawić do lodówki, aby stwardniały. Gotować w osolonym wrzątku, aż wypłyną na wierzch. Podawać ze stopionym
masłem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: