ßßß Cookit - przepis na Pielmieni - małe pierożki z mięsem

Pielmieni - małe pierożki z mięsem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 2 szklanek
jajko 1 sztuk
sól według uznania
woda 0.5 szklanek
wołowina 200 gramów
wieprzowina 200 gramów
cebula 1 sztuk
pieprz według uznania
Wykonanie:
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, sól oraz wodę i zagnieść ciasto, odłożyć na 30 minut.
Mięso i cebulę przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę wody (masa ma być rzadsza niż na kotlety mielone).
Ciasto cienko rozwałkować, kieliszkiem powycinać krążki, na każdym położyć kulkę farszu. Posklejać małe pierożki, ułożyć na tacy i wstawić do lodówki, aby stwardniały. Gotować w osolonym wrzątku, aż wypłyną na wierzch. Podawać ze stopionym masłem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3516/Pielmieni---male-pierozki-z-miesem