ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklanekjajko 1 sztuksól według uznaniawoda 0.5 szklanekwołowina 200 gramówwieprzowina 200 gramówcebula 1 sztukpieprz według uznaniaWykonanie:Na stolnicę przesiać mąkę, dodać jajko, sól oraz wodę i zagnieść ciasto, odłożyć na 30 minut.Mięso i cebulę przepuścić dwukrotnie przez maszynkę, przyprawić solą i pieprzem, dodać odrobinę wody (masa ma być rzadsza niż na kotlety mielone).Ciasto cienko rozwałkować, kieliszkiem powycinać krążki, na każdym położyć kulkę farszu. Posklejać małe pierożki, ułożyć na tacy i wstawić do lodówki, aby stwardniały. Gotować w osolonym wrzątku, aż wypłyną na wierzch. Podawać ze stopionym masłem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: