ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 1,57 szklanekjajka 1 sztuksól według uznaniamięso wołowe 150 gramówmięso wieprzowe 150 gramówcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychgałka muszkatołowa według uznaniabulion 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ciasto: do przesianej mąki, dodać pół szklanki osolonej przegotowanej wody oraz jajko i zagnieść elastyczne ciasto. Podzielić je na 2 części i przykryć.Farsz: oczyszczona, posiekana cebulę usmażyć na maśle i zmielić razem z mięsem. Wlać bulion, doprawić solą, gałką oraz pieprzem. Dobrze wyrobić. Formować małe kuleczki wielkości orzecha.Ciasto rozwałkować na placek grubości 2 ml. Małym kieliszkiem wycinać krążki, na środek każdego nałożyć farsz i zlepić brzegi, nadając pierożkom kształt półksiężyca. Gotować porcjami w osolonym wrzątku 6-8 minut. Osączyć na sicie. Podawać gorące polane stopionym masłem lub śmietaną. Można je też zapiekać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia RosyjskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: