ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 400 gramówmięso wieprzowe 400 gramówcebula 1 sztukmasło 3 łyżek stołowychkajzerka 1 sztukjajka 2 sztukmąka 0,5 szklanekwątróbki cielęce 200 gramównatka piertruszki 1 pęczekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Pokrojone na kawałki mięso zmielić. Oczyszczoną cebule posiekać i zeszklić na łyżce masła. Kajzerkę namoczyć w pół szklance letniej wody i odcisnąć. Do mięsa dodać, cebulkę, bułkę, jajka i dobrze wymieszać, doprawiając solą oraz pieprzem. Wątróbkę pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i listkach natki, usmażyć na pozostałym maśle.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, włożyć połowę mięsa, ułożyć kawałki wątróbki i przykryć resztą masy mięsnej, docisnąć. Piec ok. 60 minut w 200 stopniach. Ostrożnie wyjąc z formy, wystudzić.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: