Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
drożdże 20 gramów
mleko 0.5 szklanek
jajko 2 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
masło 2 łyżek stołowych
mięso wołowe 300 gramów
bułka czerstwa 1 sztuk
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta:
drożdże utrzeć z
cukrem, dodać 3 łyżki
mąki i tyle letniego
mleka, aby masa miała gęstość
śmietany. Postawić w ciepłe miejsce, gdy rozczyn wyrośnie, dodać rozmącone
jajko i resztę
mąki, posolić i wyrobić ciasto. Stopniowo wlewać stopioną
margarynę, cały czas wyrabiając, odstawić w ciepłe miejsce.Wykonanie farszu:
cebulę posiekać i zrumienić na
oleju.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć z
cebulą i
mięsem, przyprawić.Gdy ciasto dwukrotnie zwiększy objętość, rozwałkować i pokroić na prostokąty. Posmarować farszem, zwinąć w rulony i skleić boki. Układać na dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Gdy wyrosną, posmarować rozmąconym
jajkiem i piec 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Do potrawy używamy gotowanego w rosole
mięsa wołowego.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: