ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówmleko 0.5 szklanekjajko 2 sztukcukier 1 łyżek deserowychmasło 2 łyżek stołowychmięso wołowe 300 gramówbułka czerstwa 1 sztukcebula 1 sztukolej 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta: drożdże utrzeć z cukrem, dodać 3 łyżki mąki i tyle letniego mleka, aby masa miała gęstość śmietany. Postawić w ciepłe miejsce, gdy rozczyn wyrośnie, dodać rozmącone jajko i resztę mąki, posolić i wyrobić ciasto. Stopniowo wlewać stopioną margarynę, cały czas wyrabiając, odstawić w ciepłe miejsce.Wykonanie farszu: cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć z cebulą i mięsem, przyprawić.Gdy ciasto dwukrotnie zwiększy objętość, rozwałkować i pokroić na prostokąty. Posmarować farszem, zwinąć w rulony i skleić boki. Układać na dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Gdy wyrosną, posmarować rozmąconym jajkiem i piec 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Do potrawy używamy gotowanego w rosole mięsa wołowego.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomąka 300 gramówdrożdże 20 gramówmleko 0.5 szklanekjajko 2 sztukcukier 1 łyżek deserowychmasło 2 łyżek stołowychmięso wołowe 300 gramówbułka czerstwa 1 sztukcebula 1 sztukolej 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Wykonanie ciasta: drożdże utrzeć z cukrem, dodać 3 łyżki mąki i tyle letniego mleka, aby masa miała gęstość śmietany. Postawić w ciepłe miejsce, gdy rozczyn wyrośnie, dodać rozmącone jajko i resztę mąki, posolić i wyrobić ciasto. Stopniowo wlewać stopioną margarynę, cały czas wyrabiając, odstawić w ciepłe miejsce.Wykonanie farszu: cebulę posiekać i zrumienić na oleju. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, zemleć z cebulą i mięsem, przyprawić.Gdy ciasto dwukrotnie zwiększy objętość, rozwałkować i pokroić na prostokąty. Posmarować farszem, zwinąć w rulony i skleić boki. Układać na dużej blaszce, wyścielonej papierem do pieczenia. Gdy wyrosną, posmarować rozmąconym jajkiem i piec 30 minut w 180 stopniach.Uwagi:Do potrawy używamy gotowanego w rosole mięsa wołowego.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: