Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ozorki wieprzowe 800 gramów
włoszczyzna bez
kapusty 1 sztuk
ziele angielskie 4 sztuk
pieprz, ziarna 4 sztuk
liść laurowy 1 sztuk
goździki 1 sztuk
cebula 1 sztukotarta
skórka z cytryny 0,5 łyżek deserowych
sól według uznania
pomarańcze 2 sztuk
cytryna 2 sztuk
banany 3 sztuk
pomidor 2 sztuk
wino białe wytrawne 50 mililitrów
majonez 5 łyżek stołowych
pieprz mielony według uznania
cukier według uznania
natka pietruszki, gałązki według uznaniaWykonanie:Umyte ozorki natrzeć
solą, włożyć do rondla, dodać
przyprawy korzenne i obraną, pokrojoną
włoszczyznę, zalać wrzącą
wodą i gotować na niewielkim ogniu. Miękkie ozorki wyjąć, zanurzyć na chwilę w zimnej wodzie, zdjąć skórkę i pokroić wzdłużna porcje.Sos: obrane
owoce i
pomidory pokroić w kostkę (usunąć pestki).
Majonez wymieszać z
winem,
solą,
pieprzem i
cukrem, połączyć z
owocami.Porcje ozorka ułożyć na półmisku, lekko schłodzić. Przed podaniem udekorować gałązkami
natki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: ciekaweData: 2012-03-11
banan - topowy składnik kuchni polskiej...Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: