Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
piersi kurczaka 500 gramów
banany 2 sztuk
ananas konserwowy 4 plastry
masło 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek deserowych
imbir (3 cm)1 sztuk
sos sojowy jasny 0,25 szklanek
sok ananasowy 0,75 szklanek
brandy 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
przyprawa pięć smaków według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Marynata: oczyszczony
czosnek oraz
imbir posiekać i wymieszać z
sosem sojowym,
sokiem ananasowym,
brandy. Doprawić przyprawą,
solą oraz
pieprzem.Umyte, pokrojone w paski
mięso zalać marynatą i na 4 godziny włożyć do lodówki.Obrane
banany razem z
ananasem pokroić w kawałki. Osączone
owoce krótko obsmażyć na łyżce
masła i przełożyć na talerz. Na pozostałym
maśle zrumienić osączone z zalewy kawałki
kurczaka (zalewę zachować). Dodać
owoce, polać marynatą wymieszaną z
mąką ziemniaczaną. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu 4 minuty. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: