ßßß Cookit - przepis na Kurczak po chińsku

Kurczak po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pierś kurczaka 400 gramów
banany 2 sztuk
kapusta pekińska 50 gramów
mąka ziemniaczana 4 łyżek stołowych
ananas konserwowy 4 plastry
białka 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
imbir - kawałek 1 sztuk
wódka 50 mililitrów
sok z pomarańczy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pokroić na paseczki, skropić sosem sojowym oraz wódka, wymieszać i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce.
Obrane banany pokroić w plasterki, a ananasa w cząstki. Kapustę drobno poszatkować. Oczyszczony, pokrojony korzeń imbiru lekko podsmażyć na oleju rozgrzanym na patelni. Mięso wyjąć z zalewy i wymieszać z białkiem oraz posypać mąka ziemniaczana. Mieszając, smażyć 4 minuty. Usmażyć banany, ananas i kapustę, każde osobno i przełożyć do rondelka. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z pomarańczy. Podgrzać i podawać z ryżem na sypko.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10728/Kurczak-po-chinsku