Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
pierś kurczaka 400 gramów
banany 2 sztuk
kapusta pekińska 50 gramów
mąka ziemniaczana 4 łyżek stołowych
ananas konserwowy 4 plastry
białka 1 sztuk
sos sojowy 1 łyżek stołowych
imbir - kawałek 1 sztuk
wódka 50 mililitrówsok z
pomarańczy według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na paseczki, skropić
sosem sojowym oraz
wódka, wymieszać i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce.Obrane
banany pokroić w plasterki, a
ananasa w cząstki.
Kapustę drobno poszatkować. Oczyszczony, pokrojony korzeń
imbiru lekko podsmażyć na
oleju rozgrzanym na patelni.
Mięso wyjąć z zalewy i wymieszać z
białkiem oraz posypać
mąka ziemniaczana. Mieszając, smażyć 4 minuty. Usmażyć
banany,
ananas i
kapustę, każde osobno i przełożyć do rondelka. Doprawić do smaku
solą,
pieprzem oraz
sokiem z
pomarańczy. Podgrzać i podawać z
ryżem na sypko.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: