ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopierś kurczaka 400 gramówbanany 2 sztukkapusta pekińska 50 gramówmąka ziemniaczana 4 łyżek stołowychananas konserwowy 4 plastrybiałka 1 sztuksos sojowy 1 łyżek stołowychimbir - kawałek 1 sztukwódka 50 mililitrówsok z pomarańczy według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na paseczki, skropić sosem sojowym oraz wódka, wymieszać i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce.Obrane banany pokroić w plasterki, a ananasa w cząstki. Kapustę drobno poszatkować. Oczyszczony, pokrojony korzeń imbiru lekko podsmażyć na oleju rozgrzanym na patelni. Mięso wyjąć z zalewy i wymieszać z białkiem oraz posypać mąka ziemniaczana. Mieszając, smażyć 4 minuty. Usmażyć banany, ananas i kapustę, każde osobno i przełożyć do rondelka. Doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z pomarańczy. Podgrzać i podawać z ryżem na sypko.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: