Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
olej według uznania
przyprawy chińskie według uznania
sos sojowy według uznania
wódka wyborowa 1 łyżek stołowychrosół 1/2 szklanek
kostka rosołowa z kury 1/4 kostek
białko 1 sztuk
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
sól według uznaniazielona
fasolka 30 dekagramów
filety z kurczaka 2 sztuk
smalec według uznaniaWykonanie:
Fasolę umyć, odciąć ogonki i pokroić w kawałki. Kawałki
mięsa posypać
solą, przyprawami i
mąką ziemniaczaną, skropić
wódką i dokładnie wymieszać. Rosół lub
wodę z
kostką rosołową wlać do płaskiego garnka, doprowadzić do wrzenia. Włożyć
fasolkę, zagotować, następnie zmniejszyć płomień i gotować ok. 6 minut. Dodać
smalec, wymieszać, dusić jeszcze ok. l minuty na małym ogniu. Następnie rozgrzać
olej w rondlu, włożyć
mięso i, mieszając, smażyć przez ok. 2 minuty. Rosół z
fasolką przełożyć na patelnię z
mięsem. Mieszając, smażyć minutę. Podawać z
ryżem na sypko zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: