ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoliście szpinaku 5 dekagramówpierś kurczaka pokrojona w paski 5 dekagramówolej 1 łyżek stołowychrosół 1/2 litrówsos sojowy 1 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychwoda 2 łyżek stołowychsól, przyprawy chińskie według uznaniaWykonanie:Szpinak i mięso drobno pokroić, posypać solą i przyprawami, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju 2 minuty. Zmniejszyć płomień, wlać rosół i sos sojowy, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 3-4 minuty na małym ogniu. Wlać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną z wodą, gotowa do zgęstnienia, stale mieszając. Podawać zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: