ßßß Cookit - przepis na Zupa szpinakowa w kolorze malachitu

Zupa szpinakowa w kolorze malachitu

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
liście szpinaku 5 dekagramów
pierś kurczaka pokrojona w paski 5 dekagramów
olej 1 łyżek stołowych
rosół 1/2 litrów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
sól, przyprawy chińskie według uznania
Wykonanie:
Szpinak i mięso drobno pokroić, posypać solą i przyprawami, a następnie smażyć na rozgrzanym oleju 2 minuty. Zmniejszyć płomień, wlać rosół i sos sojowy, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 3-4 minuty na małym ogniu. Wlać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną z wodą, gotowa do zgęstnienia, stale mieszając. Podawać zaraz po przyrządzeniu.
Autor: wieslawal64
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Zupy
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5411/Zupa-szpinakowa-w-kolorze-malachitu