Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegoliście
szpinaku 5 dekagramów
pierś kurczaka pokrojona w paski 5 dekagramów
olej 1 łyżek stołowychrosół 1/2 litrów
sos sojowy 1 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
woda 2 łyżek stołowych
sól,
przyprawy chińskie według uznaniaWykonanie:
Szpinak i
mięso drobno pokroić, posypać
solą i przyprawami, a następnie smażyć na rozgrzanym
oleju 2 minuty. Zmniejszyć płomień, wlać rosół i
sos sojowy, zamieszać, doprowadzić do wrzenia, gotować 3-4 minuty na małym ogniu. Wlać
mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną z
wodą, gotowa do zgęstnienia, stale mieszając. Podawać zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: