ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegofilet z kurczaka 2 sztukimbir w proszku 1 łyżek deserowycholej 2 łyżek stołowychorzechy włoskie 10 dekagramówsos sojowy według uznaniawódka wyborowa 1 łyżek stołowychrosół 1 szklaneksól według uznaniaWykonanie:Plasterki kurczaka wymieszać z przyprawami i imbirem. Odstawić na kilka minut, a następnie smażyć wraz z orzechami na rozgrzanym oleju przez 3 minuty na dużym ogniu, później całość należy wybrać łyżką cedzakową. Powtórnie rozgrzać olej, wlać sos sojowy, cukier, wódkę, rosół lub wodę, wszystko wymieszać i gotować na dużym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie włożyć mięso i orzechy do sosu, wymieszać i smażyć minutę, ciągle mieszając. Można zaciągnąć mąką ziemniaczaną z wodą. Podawać z ryżem na sypko zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: