Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
filet z kurczaka 2 sztuk
imbir w proszku 1 łyżek deserowych
olej 2 łyżek stołowych
orzechy włoskie 10 dekagramów
sos sojowy według uznania
wódka wyborowa 1 łyżek stołowychrosół 1 szklanek
sól według uznaniaWykonanie:Plasterki
kurczaka wymieszać z przyprawami i
imbirem. Odstawić na kilka minut, a następnie smażyć wraz z
orzechami na rozgrzanym
oleju przez 3 minuty na dużym ogniu, później całość należy wybrać łyżką cedzakową. Powtórnie rozgrzać
olej, wlać
sos sojowy,
cukier,
wódkę, rosół lub
wodę, wszystko wymieszać i gotować na dużym ogniu, aż zgęstnieje. Następnie włożyć
mięso i
orzechy do sosu, wymieszać i smażyć minutę, ciągle mieszając. Można zaciągnąć
mąką ziemniaczaną z
wodą. Podawać z
ryżem na sypko zaraz po przyrządzeniu.Autor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: