Wykonanie
Szczególnie wiosną staram się przestrzegać pewnych zasad odżywiania przygotowując obiad.Ważne by były zdrowo,dietetycznie,szybko i kolorowo.Dziś przygotowałam dla Was pyszną
pierś z kurczaka nadziewaną
pietruszką,
masłem i marynowaną
papryką.Pierś wyszła bardzo soczysta,delikatna i co ważne dietetyczna.Do przygotowania wykorzystałam naczynie Cazuela które możecie kupić cazuela. . Pomimo tego ze jest to naczynie do tarty,świetnie nadaje się do innych celów.Forma do tarty jest w kolorze czarnym, niezbyt duża co ułatwia robienie zdjęć,pasująca do większości stylizacji. Polecam szczególnie blogerom kulinarnym.A wracając do naszych roladek drobiowych wyszły rewelacyjne poezja smaku,zróbcie koniecznie.A swój smak zawdzięczają połączeniu
pietruszki i
masła.
Składniki2 filety z
piersi z kurczaka, na roladki1 pęczek
natki pietruszkimasło klarowne
sólpieprz1 ząbek
czosnkuWykonanie
Pierś z kurczaka dokładnie myję osuszam,delikatnie rozbijam uważając, by nie poprzecinać delikatnego
mięsa.Rozbity płat
piersi z kurczaka posypuję
solą,
pieprzem, drobno siekanym
czosnkiem,następnie płat smaruję
masłem,posypuje
natką pietruszki na środku kładę paseczek
papryki.Pierś zwijam w rulon,spinam wykałaczką. Na dno formy do tarty wkładam
masło klarowne,roladki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni 20-30 minut