Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
magi 1 łyżek stołowych
pomarańcza 2 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
rozmaryn 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: sok z
pomarańczy połączyć z
magi,
miodem,
rozmarynem, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem.
Mięso natrzeć rozdrobnionym
czosnkiem i pokroić w dużą kostkę. Włożyć do marynaty na 2h.
Mięso wyjąć z marynaty, osaczyć, obtoczyć w
mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym
oleju ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodać
masło i marynatę. Osączone
brzoskwinie pokroić w ósemki i połączyć z
mięsem. Podawać z
ryżem.Uwagi:
Mięso można też marynować poprzedniego dnia.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: