ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet z piersi kurczaka 4 sztukbrzoskwinie w puszce 1 sztukczosnek 2 ząbkimasło 1 łyżek stołowycholiwa 3 łyżek stołowychmąka ziemniaczana 2 łyżek stołowychmagi 1 łyżek stołowychpomarańcza 2 sztukmiód 1 łyżek stołowychrozmaryn 1 łyżek deserowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: sok z pomarańczy połączyć z magi, miodem, rozmarynem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Mięso natrzeć rozdrobnionym czosnkiem i pokroić w dużą kostkę. Włożyć do marynaty na 2h. Mięso wyjąć z marynaty, osaczyć, obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodać masło i marynatę. Osączone brzoskwinie pokroić w ósemki i połączyć z mięsem. Podawać z ryżem.Uwagi:Mięso można też marynować poprzedniego dnia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: