ßßß Cookit - przepis na Filety z brziskwiniami

Filety z brziskwiniami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi kurczaka 4 sztuk
brzoskwinie w puszce 1 sztuk
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżek stołowych
oliwa 3 łyżek stołowych
mąka ziemniaczana 2 łyżek stołowych
magi 1 łyżek stołowych
pomarańcza 2 sztuk
miód 1 łyżek stołowych
rozmaryn 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Marynata: sok z pomarańczy połączyć z magi, miodem, rozmarynem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Mięso natrzeć rozdrobnionym czosnkiem i pokroić w dużą kostkę. Włożyć do marynaty na 2h. Mięso wyjąć z marynaty, osaczyć, obtoczyć w mące ziemniaczanej i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Pod koniec smażenia dodać masło i marynatę. Osączone brzoskwinie pokroić w ósemki i połączyć z mięsem. Podawać z ryżem.
Uwagi:
Mięso można też marynować poprzedniego dnia.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4549/Filety-z-brziskwiniami