ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomarcepan 100 gramówmargaryna 1 sztukcukier 250 gramówcukier waniliowy 1 sztuksól 1 szczyptajajka 8 sztukmąka 370 gramówproszek do pieczenia 1 łyżek stołowychmleko 120 mililitrówtwarożek 750 gramówśmietana 250 gramówbudyń waniliowy 1 sztuktruskawki 1,2 kilogramówgalaretka porzeczkowa 2 sztukWykonanie:150g margaryny utrzeć z pokruszonym marcepanem, 100g cukru, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na gładki krem. Dodać kolejno 4 jajka. Na przemian z mlekiem dodawać do masy mąkę wymieszaną z proszkiem. Ciasto przełożyć na dużą blachę, wyścieloną papierem do pieczenia, wygładzić. Utrzeć 100g margaryny ze 150g cukru. Wbić kolejno 4 jajka, dodać twarożek, gęstą śmietanę oraz budyń. Masę serową rozsmarować na cieście. Piec 60 minut w 180 stopniach.Oczyszczone truskawki pokroić w ćwiartki i obłożyć nimi zimne ciasto. Galaretki przygotować wg przepisu na opakowaniu i tężejącą zalać owoce. Wstawić do lodówki. Podawać pokrojone w kwadraty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: