ßßß Cookit - przepis na Biszkopt z truskawkami II

Biszkopt z truskawkami II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 14
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 200 gramów
cukier 160 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
jajka 4 sztuk
mąka 200 gramów
mąka ziemniaczana 40 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
truskawki 500 gramów
Wykonanie:
Miękka margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym oraz szczyptą soli na puszystą masę. Ucierając, kolejno wbijać jajka, dodać mąki wymieszane z proszkiem i delikatnie wymieszać. Przełożyć do kwadratowej formy o boku 20cm, wyścielonej papierem do pieczenia, posypać oczyszczonymi truskawkami. Piec 45 minut w 180 stopniach. Posypać cukrem pudrem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9039/Biszkopt-z-truskawkami-II