Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 200 gramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
margaryna 1 kostek
cukier 375 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
jajka 6 sztuk
mąka ziemniaczana 100 gramów
porzeczki czerwone 500 gramów
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Miękką margarynę, 175g
cukru,
cukier waniliowy i szczyptę
soli utrzeć na gładką masę, ucierając, dodawać stopniowo 4
żółtka oraz 2 całe
jajka. Połączyć z
mąkami wymieszanymi z
proszkiem do pieczenia. Przełożyć do dużej blaszki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Piec 25 minut w 180 stopniach.
Porzeczki oczyścić (kilka gałązek pozostawić do dekoracji).
Białka ubić na sztywno, dodając stopniowo 200g
cukru, ubijać, aż się rozpuści. Dodać
porzeczki i wymieszać. Ciasto wyjąć z piekarnika, rozłożyć pianę z
porzeczkami, wygładzić i w tej samej temperaturze piec jeszcze 20 minut, ostudzić. Przed podaniem pokroić na kawałki, udekorować na wierzchu gałązkami
porzeczek oraz
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: