Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 250 gramów
cukier 1.6 szklanek
cukier waniliowy według uznania
sól według uznania
jajko 6 sztuk
mąka 1 szklanek
mąka ziemniaczana 10 łyżek deserowych
proszek do pieczenia 1 sztuk
porzeczka czerwona 500 gramów
cukier puder według uznaniatłuszcz według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Masło utrzyj z 0,6 szklanki
cukru,
cukrem waniliowym i szczyptą
soli.Nie przerywaj ucierania, wbij kolejno 4
jajka.Pozostałe
jajka rozbij, oddziel
żółtka od
białek.
Białka schłodź,
żółtka dodaj do ucieranej masy.Wsyp obydwie
mąki i
proszek do pieczenia, wymieszaj.Blachę posmaruj tłuszczem.Oprósz
bułką tartą. Nałóż ciasto równo rozsmaruj.Piecz 25 minut w temperaturze 175 stopniach.
Porzeczki opłucz (mrożone wcześniej odmroź)osącz na sitku.Dwa schłodzone
białka ubij na sztywno, powoli dosypując pozostały
cukier.Płacek wyjmij, na wierzchu równomiernie rozłóż
owoce.Rozsmaruj na nich pianę z
białek. Ciasto wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 20 minut.Wystudź , posyp
cukrem pudrem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: