Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramów
cukier 400 gramów
cukier waniliowy 1 sztuk
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
margaryna 1 kostek
sól 1 szczypta
jajka 5 sztuk
żółtka 1 sztuk
agrest zielony 500 gramów
śmietana 700 gramów
budyń waniliowy 1 sztukposypka orzechowa 100 gramówWykonanie:Przesiana
mąkę wy,mieszać z proszkiem, dodać 225g
cukru,
cukier waniliowy,
sól,
margarynę i
żółtko. Dłońmi posypanymi
mąką wyrobic kruszonkę. 2/3 kruszonki nałożyć do średniej tortownicy, wyścielonej papierem do pieczenia i docisnąć. Na cieście rozłożyć oczyszczony
agrest, zostawiając kilka sztuk.600g kwaśnej
śmietany,
jajka, 150g
cukru i
budyń wymieszać. Tym kremem polać ciasto. Piec przez 60 minut w 175 stopniach. Resztę kruszonki zagnieść z 70g posypki orzechowej. Po 20 minutach pieczenia rozłożyć resztę kruszonki na wierzchu ciasta.Ubić 100g
śmietany i 25g
cukru i nałożyć na ostudzony tort w postaci kleksów, udekorować pozostałym
agrestem i posypać resztą posypki orzechowej.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: