ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z pieczarkami

Wieprzowina z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion grzybowy 1 kostek
wieprzowina 400 gramów
marchewka 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
kapusta 200 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
natka piepruszki posiekana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Pokrojoną w kostkę wieprzowinę i oczyszczoną oraz pokrojoną w plasterki marchewkę smażyć na oleju 5 minut. Bulion grzybowy przeżądzony wg przepisy na opakowaniu i poszatkowaną kapustę oraz pokrojone w grube plastry pieczarki dodać do mięsa i doprawić pieprzem, zagotować. Posypać natką i podawać z ziemniakami puree.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: monpol6
Data: 2009-04-30
Pycha musi być!!!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4491/Wieprzowina-z-pieczarkami