ßßß Cookit - przepis na Gulasz z pieczarkami

Gulasz z pieczarkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso gulaszowe 500 gramów
bulion grzybowy 2 kostek
cebula 1 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
pieczarka 250 gramów
olej 3 łyżek stołowych
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 2 łyżek stołowych
papryka słodka według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Cebulę, paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju. Bulion grzybowy rozprowadzić w 1 litrze gorącej wody. Do mięsa dodać bulion, wino, cebulę, paprykę i dusić 1 godzinę. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i słodką papryką i dusić jeszcze 30 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie, połączyć z gulaszem i zagotować.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Witold
Data: 2009-03-28
bardzo pyszna potrawa:)
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3623/Gulasz-z-pieczarkami