« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso gulaszowe 500 gramówbulion grzybowy 2 kostekcebula 1 sztukpapryka czerwona 1 sztukpieczarka 250 gramówolej 3 łyżek stołowychśmietana 3 łyżek stołowychmąka 2 łyżek stołowychpapryka słodka według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Cebulę, paprykę, pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę. Mięso podsmażyć na oleju. Bulion grzybowy rozprowadzić w 1 litrze gorącej wody. Do mięsa dodać bulion, wino, cebulę, paprykę i dusić 1 godzinę. Dodać pieczarki, doprawić pieprzem i słodką papryką i dusić jeszcze 30 minut. Mąkę rozprowadzić w śmietanie, połączyć z gulaszem i zagotować.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrzybówPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: WitoldData: 2009-03-28bardzo pyszna potrawa:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: