Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowychrosół drobiowy 1 kostek
filet drobiowy 500 gramów
pieczarki 200 gramów
cebula 1 sztuk
olej 2 łyżek stołowych
śmietana słodka 200 mililitrów
mąka 2 łyżek stołowychWykonanie:
Filety drobiowe pokroić na duże kawałki i obtoczyć w
przyprawie jarzynowej.
Pieczarki oczyścić i każdą pokroić na 4 części. Na
oleju podsmażyć posiekaną
cebulę,
mięso i
pieczarki. Rosół rozprowadzić w 300 ml gorącej
wody i dodać do
mięsa, dusić 5 minut.
Mąkę rozprowadzić w
śmietanie i połączyć z
mięsem, zagotować. Podawać z
ryżem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: