Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
przyprawa jarzynowa 2 łyżek stołowych
schab 400 gramów
masło 1 łyżek stołowych
pieczarki 400 gramów
cebula mała 1 sztuk
żółtka 2 sztuk
mąka 2 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznaniaWykonanie:
Schab podzielić na 4 porcje, każdy kawałek
mięsa naciąć tak, aby powstała kiszeń, natrzeć przyprawą jarzynową.
Grzyby i
cebulę oczyścić i pokroić, dusić na
maśle. Po odparowaniu płynu dodać
żółtka i
natkę pietruszki, doprawić
pieprzem.Nacięcia w schabie napełnić farszem, spiąć wykałaczkami i obtoczyć w
mące. Smażyć na
oleju po 2 minuty z obu stron, podlać
wodą i dusić pod przykryciem 10 minut. Podawać z ugotowanymi warzywami:
brokuły,
kalafior.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
GrzybówPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: