« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegobulion grzybowy 1 kostekwieprzowina 400 gramówmarchewka 1 sztukpieczrki 200 gramówkapusta 200 gramówśmietana 3 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowych0lej 2 łyżek stołowychnatka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniaWykonanie:Wieprzowinę pokroić w kostkę. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki. mięso i marchew smażyć na oleju 5 minut. Pieczarki pokroić w grube plastry a kapustę poszatkować. Bulion grzybowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki, kapustę i bulion grzybowy dodać do mięsa, doprawić pieprzem i dusić ok. 30 minut. Mąkę połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy, zagotować i posypać natką pietruszki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: