ßßß Cookit - przepis na Gulasz jesienny

Gulasz jesienny

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
bulion grzybowy 1 kostek
wieprzowina 400 gramów
marchewka 1 sztuk
pieczrki 200 gramów
kapusta 200 gramów
śmietana 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
0lej 2 łyżek stołowych
natka pietruszki posiekana 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
Wykonanie:
Wieprzowinę pokroić w kostkę. Oczyszczoną marchewkę pokroić w plasterki. mięso i marchew smażyć na oleju 5 minut. Pieczarki pokroić w grube plastry a kapustę poszatkować. Bulion grzybowy przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki, kapustę i bulion grzybowy dodać do mięsa, doprawić pieprzem i dusić ok. 30 minut. Mąkę połączyć ze śmietaną i dodać do potrawy, zagotować i posypać natką pietruszki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4461/Gulasz-jesienny