Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
wieprzowina 600 gramów
margaryna 2 łyżek stołowych
bulion mięsny 150 mililitrów
makaron kokardki 400 gramów
śmietana 300 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznaniaWykonanie:
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
Wieprzowinę pokroić w cienkie paski.
Mięso obsmażyć na rozgrzanej
margarynie na
ostrym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie wlać
bulion, wymieszać całość dusić około 3 minuty.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej
wody.Do podduszonego
mięsa dodać
pieczarki, wlać
śmietanę i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Następnie doprawić
solą i sporą ilością
pieprzu.
Mięso podawać z
makaronem, każdą porcję przybrać
natką pietruszki.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia AustriackaKuchnia PolskaPotrawy z
MakaronemPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: