ßßß Cookit - przepis na Wieprzowina z pieczarkami i makaronem

Wieprzowina z pieczarkami i makaronem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 500 gramów
wieprzowina 600 gramów
margaryna 2 łyżek stołowych
bulion mięsny 150 mililitrów
makaron kokardki 400 gramów
śmietana 300 mililitrów
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki według uznania
Wykonanie:
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
Wieprzowinę pokroić w cienkie paski. Mięso obsmażyć na rozgrzanej margarynie na ostrym ogniu, co jakiś czas mieszając. Następnie wlać bulion, wymieszać całość dusić około 3 minuty.
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.
Do podduszonego mięsa dodać pieczarki, wlać śmietanę i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Następnie doprawić solą i sporą ilością pieprzu. Mięso podawać z makaronem, każdą porcję przybrać natką pietruszki.
Autor: Floress
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Austriacka
Kuchnia Polska
Potrawy z Makaronem
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6261/Wieprzowina-z-pieczarkami-i-makaronem