Ekspresowe i proste danie obiadowe czyli makaron z sosem pieczarkowym . Uwielbiają go moje dzieci a także my dorośli, sos może być dodatkiem do placków ziemniaczanych, gołąbków czy mięs. Polecam to danie jest bardzo pyszne .składniki na 2 porcje250 g makaronu20 dag pieczarek1 duża cebula2 łyżki mąki3 łyżki margaryny do smażenia1/2 szklanki śmietany1 i 1/2 szklanki rosołu lub bulionu z kostkinatka pietruszkisól i pieprzprzepisMakaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu .Pieczarki oczyszczamy, opłukujemy i szatkujemy, obraną cebulę siekamy. Pieczarki i cebulę podduszamy na margarynie, zalewamy rosołem, dodajemy szczyptę pieprzu. Do śmietany dodajemy mąkę i odrobinę wywaru, wszystko dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się sosu. Solimy do smaku i mieszamy aż sos zgęstnieje, już nie gotujemy.Sos podajemy z ugotowanym makaronem i posypujemy natką pietruszki .