Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
ser twarogowy tłusty 25 dekagramów
mąka pszenna 1.5 szklanek
jajka 4 sztuk
masło 15 dekagramów
miód 8 łyżek stołowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
rodzynki 3 łyżek stołowych
Cynamon 0.25 łyżek deserowych
oliwa 2 łyżek stołowychWykonanie:
Masło siekamy z
mąką, dodajemy 2 łyżki
wody i szybko gnieciemy.Tortownicę smarujemy
oliwą, oblepiamy
ciastem.
Ser przecieramy przez sito.
Żółtka jajek ucieramy z
miodem i ciągle ucierając dodajemy porcjami
ser. Z
białek ubijamy sztywną pianę i delikatnie mieszamy z masą
serową.
Rodzynki myjemy, odsączamy, dodajemy razem z
cynamonem do masy. Wszystko mieszamy. Masę
serową rozkładamy równo na cieście.Ciasto pieczemy przez 30 minut w pierkarniku rozgrzanym do temperatury 200*C. Gdy powierchnia już się zrumieni sprawdzamy patyczkiem czy
ser jest upieczony.Sernik wyjmujemy z piekarnika, lekko studzimy, wyjmujemy z formy i posypujemy
cukrem pudrem.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: