Wykonanie
Cynamon nieodłącznie kojarzy się z klimatem jesieni i zimy, ja jednak spróbowałam wpasować go w aurę wiosenną. I stwierdziłam, że całkiem mi się to udało ponieważ
ciasteczka cynamonowe smakują wspaniale, a że są chrupiące i bardzo proste w wykonaniu na pewno każdemu posmakują.
Składniki:200 g miękkiego
masła3/4 szklanki
cukru pudru300 g
mąki pszennej1 łyżeczka
cynamonu2
jajkacukier puder do posypaniaMiękkie
masło zmiksować z
cukrem, aż będzie białe i puszyste dodać
jajka, następnie
mąkę z
cynamonem. Dokładnie wymieszać. Uformować kulę, zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na około 40 min. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwałkować i wycinać
ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec na rumiano ok. 20-25 min. Po wystudzeniu można posypać
cukrem pudrem wymieszanym z
cynamonem.Smacznego:)