Wykonanie
Kruche
cynamonowe ciasteczka w kształcie gwiazdek oprószone
cukrem pudrem.Podczas pieczenia zachowują swój kształt. Są delikatne i długo zachowują świeżość.Idealna ozdoba świątecznego stołu.
Składniki:350 g
mąki pszennej50 g
cukru pudru120 g
masła2
żółtka1 łyżka
cynamonuWykonanie:
Mąkę wymieszać z
cukrem i
cynamonem, dodać
masło , posiekać.Wbić
żółtko i zagnieść ciasto.Ciasto owinąć w folię i wstawić do lodówki na ok.1 godzinę.Piekarnik na grzać do temp.180 st.C.Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok.3 mm i wykrawać foremka
ciasteczka.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia.Wykrojone
ciasteczka ułożyć na blasze i wstawić do rozgrzanego piekarnika.Piec ok.10-12 minut do lekkiego przyrumieniania się ciasta.Wystudzone gwiazdki posypać
cukrem pudrem.