Wykonanie
...Do porannej
herbaty oglądałam ddtvn, gdzie Ania Starmach jak zwykle coś tam przyrządzała...a że jak dla mnie jest to chyba najciekawsza część programu - nie umniejszając innym, no ale...wpadł mi w oko jej
jabłkowy racuch, a co;pNiby
banalne, niby każdy wie, jadł i robił...ale jak każdy robiłam je nieco inaczej...a że ten przepis jest mega prosty, czyli mój ulubiony już na wstępie, postanowiłam je oczywiście przyrządzić;)Mam nadzieję, że lubicie racuchy...?:)Ahaa, przepis jest z pamięci...ale chyba niczego nie pominęłam;)Przygotowanie: około 40 minutKoszt: ok 10 złSkładniki:2
jabłkałyżka
cynamonu2
jajka3,5 łyżki
mąki pszennej1,5 łyżki
mioduprzyprawa korzenna - odrobina (bo lubię)
masło do smażenia
cukier puder do posypki
Jabłka myję, obieram ze skóry i kroję na kostkę.
Mąkę,
jaja,
przyprawy oraz
miód mieszam ze sobą na gładką masę. Dodaję
jabłka, raz jeszcze mieszam.Na rozgrzany tłuszcz nakładam za pomocą łyżki porcję
jabłek w cieście, smażę na rumiany kolor z obu stron. Na sam koniec posypuję racuchy
cukrem pudrem;)