Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 150 gramów
mąka 1,5 szklanek
ser mielony 250 gramów
jajka 4 sztuk
miód 8 łyżek stołowych
rodzynki 3 ząbki
Cynamon 0,25 łyżek deserowych
cukier puder 2 łyżek stołowych
oliwa według uznaniaWykonanie:Przesiana
mąkę posiekać z
masłem, dodać 2 łyżki
wody i szybko zagnieść ciasto. Wysmarowaną
oliwa tortownice wylepić
ciastem.Utrzeć
żółtka z
miodem. Ucierając, dodawać porcjami
ser. Ubić z
białek sztywna piane i delikatnie połączyć z masa
serową. Dodać wymoczone, osączone
rodzynki razem z
cynamonem i wymieszać. Na cieście rozłożyć równomiernie masę
serową. Piec 30 minut w 200 stopniach. Gdy wierzch się zrumieni, sprawdzić patyczkiem, czy ciasto się upiekło. Przestudzony, wyjęty z formy sernik oprószyć
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia GreckaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: