Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina 500 gramów
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztukgorący
bulion 1 litrów
ziemniaki 500 gramów
mrożone jarzyny 600 gramów
przyprawa jarzynowa według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Mięso dokładnie umyć pod bieżącą, zimną
wodą, osaczyć. Następnie pokroić je na małe kawałeczki.
Cebulę oczyścić,obrać, pokroić w drobną k W garnku rozgrzać
olej i podsmażyć na nim
mięso. Dodać pokrojoną
cebulę. Zalać gorącym
bulionem i gotować na małym ogniu pod przykryciem.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę.
Natkę pietruszki opłukać, drobno posiekać. Po 30 minutach gotowania
mięsa dodać do niego jarzyny i
ziemniaki. Wsypać przyprawę jarzynową i gotować jeszcze 15 min. Zupę wlać na talerze, posypać
natką.Uwagi:
Mięso umyć pod bieżącą, zimną
wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Na¬ciąć w nim głębokie kieszenie, włożyć w nie cząstki
brzoskwiń.
Wieprzowinę natrzeć przyprawą,
solą,
pieprzem i
rozmarynem. Naszpikować
goździkami. Brytfannę wysmarować tłuszczem, włożyć
mięso i wstawić do piekarnika na¬grzanego do 190°C. Piec ok. 1 i 1/2 godziny. Co jakiś czas pieczeń polewać tworzącym się sosem, aby zewnętrzna warstwa zbyt mocno się nie spiekła.
Cebulę oczyścić, obrać, pokroić w średniej grubości plastry. Na 20 min przed końcem
pieczenia mięso obłożyć plastrami
cebuli i ponownie wstawić do piekarnika. Parę minut przed końcem
pieczenia mięso oprószyć
cukrem. Wyjąć, udekorować świeżym
rozmarynemAutor: wieslawal64Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaZupyKomentarze:Autor: frytekData: 2010-01-20badzo interesujaceDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: