Wykonanie
            Nigdy nie przypuszczałam, że frytki pieczone w piekarniku mogą smakować, tak jak te smażone na głębokim tłuszczu. Jest 
między nimi tylko jedna różnica, te pieczone nie ociekają 
olejem, co jak dla mnie jest ogromną zaletą. Frytki są pyszne, chrupiące na zewnątrz, miękkie w środku. Po prostu idealne. Od czasu tego "odkrycia" piekłam je już kilka 
razy i zapewniam, nie da się ich zepsuć. Zawsze wychodzą wspaniałe.Możecie przygotować razem z nimi panierowanego 
kurczaka z piekarnika . Będzie to świetna, wersja fastfoodów, które uwielbia mnóstwo ludzi. Gwarantuję, że taki obiadek posmakuje wam i waszej rodzince.Składniki:
ziemniakisólolejZiemniaki obieramy, myjemy i kroimy na frytki. Wrzucamy je do miski, solimy do smaku i dodajemy 
olej, nie za wiele- na dużą miskę 
ziemniaków 2-3 łyżki 
oleju. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Frytki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 230C, najlepiej z termoobiegiem, przez około 25 minut.Powinny wyglądać na przypieczone i chrupiące.Smacznego:)